Nederlandse WebGUI bedrijven

WebGUI Bedrijven

Vanwege het open karakter van de Nederlandse WebGUI gemeenschap is het niet moeilijk om in Nederland een (goed belegde) boterham te verdienen met WebGUI.

De WebGUI Open Source Software Association draagt alle Nederlandse bedrijven die WebGUI als onderdeel van hun productportfolio hebben of die producten aanbieden die het gebruik van WebGUI mogelijk maken een warm hart toe.

Bedrijven van het eerste uur ProcoliX en United Knowledge verdienen een speciale plek op deze pagina. Maar ook het uit ProcoliX voortgekomen Oqapi en Pluton en het toegewijdde Kojaki mogen hier niet ontbreken.

Mis je een bedrijf hier wat ook WebGUI (gerelateerde) diensten aanbied, laat het dan weten dan zetten we je erbij.

22 juni 2008, Koen de Jonge - voorzitter WOSSA 2008

ProcoliX

ProcoliX levert al sinds 2001 een bijdrage aan WebGUI.

Voor ProcoliX was de oorspronkelijke reden om WebGUI te gaan gebruiken de keuze voor Perl als programmeertaal. Al snel had ProcoliX WebGUI volledig in het Nederlands vertaald en gebruikte het WebGUI als platform voor al haar projecten, zoals de website van Kinzo, Difrax en Infomere.nl

Vanaf 2002 is Bart Jol betrokken geweest bij het vertalen van WebGUI in het Nederlands. Vanaf 2005 heeft Bart een vaste aanstelling bij ProcoliX. Bart is ook penningmeester van de WebGUI Open Source Software Association.

ProcoliX bood Martin Kamerbeek, na jarenlang werkzaam te zijn als Medewerker van de Maand de mogelijkheid om op de WebGUI User Conference in Las Vegas als WebGUI Contributor of the Year  2006 te worden bekroond. Martin werkt momenteel voor Oqapi.

Na de splitsing van ProcoliX eind 2006 richt ProcoliX zich op het bijhouden van de vertaling van WebGUI en het hosten van WebGUI sites.

Oqapi

Oqapi richt zich primair op het bouwen en implementeren van WebGUI websites en de ontwikkeling van software op maat. Oqapi is ontsproten uit de splitsing van Procolix en de software ontwikkeling is dan ook complementair met de hosting activiteiten van het huidige Procolix.

De keus voor WebGUI als content management systeem werd mede gemaakt vanwege de gebruiksvriendelijkheid, de flexibiliteit en het open source karakter van het systeem. Opvattingen waar Oqapi zich graag achter schaart. Voor het internetdatingbedrijf D-Date ontwierp Oqapi een WebGUI website met verschillende maatwerk toepassingen.

Een deel van deze toepassingen of plugins, ontwikkelt om in de specifieke wensen van onze klanten te voorzien, wordt later ingevoegd in de nieuwste versie van WebGUI. Martin Kamerbeek, ooit WebGUI contributor of the year 2006, ontwikkelt nu actief aan het E-commerce systeem bij Oqapi. Daarnaast fixt Oqapi bugs wanneer deze zich voordoen.

United Knowledge

United Knowledge - internet voor de publieke sector United Knowledge organiseert en realiseert Internetprojecten in de publieke sector, zoals de campagne pleegouderszijnbijzondernodig.nl voor SIRE, de toekomstdiscussie over de randstad Randstad 2040 voor VROM of het kennis- en adviescentrum polarisatie en radicalisering voor BZK.

Doorgaans doen we dat in samenwerking. We werken veel en graag samen met andere organisaties. En altijd combineren we bestuurlijk gevoel met een degelijke en servicegerichte uitvoering.

Natuurlijk werken we in alle ICT projecten op basis van open source technologie - WebGUI in het bijzonder - want we werken aan een toegankelijke en onafhankelijke publieke sector.